Cześć, pierwszy post i kilka pytań
-
- zainteresowany
- https://www.homebook.pl/profil/1295630/meble-kuchenne-warszawa/
Re: Cześć, pierwszy post i kilka pytań
Dzięki za odpowiedź. Mam nadzieję że masz rację i że to full legal. Co do łączności musiałbym pojechać do Zielonej Góry raczej
Jakie masz zasilanie noda 24/7 ?

Węzły mogą być różnego typu. Jedne będą przekazywały dalej a inne nie. Widzę obecnie:katowicecentrum pisze: ↑17 września 2022, 10:49Tak. Każde urządzenie jest node'm, czyli po prostu węzłem komunikacyjnym. Odbiera i przekazuje dalej pozyskaną wiadomość. ...
- client
- client_mute
- router
- router_client
- repeater
- tracker
Wydaje mi się, znaczy jakbym wyczytał, że szyfrowanie jest zawsze, ale ten kanał domyślny ma domyślny klucz który znają wszyscy.katowicecentrum pisze: ↑20 września 2022, 21:16 Nie jestem pewny swojej odpowiedzi, ale jednak napiszę jak to widzę ( bo jeśli nie ja to kto?! ). Wg. mnie jeżeli kanał nie jest szyfrowany (czyli np. domyślne ustawienie Long / Slow lub Medium/Slow itd.) to wybranie node'a do którego chcemy napisać bezpośrednio (takiego noda wybieramy w drugiej zakładce od lewej. Robi się to przytrzymując daną pozycję) również nie jest szyfrowane. Gdy nadamy kanałowi inną nazwę niż domyślna, to wtedy nastąpi wygenerowanie klucza.