Na przykład tą: https://allegro.pl/oferta/antena-lora-1 ... 7599435124
Plan na dwa repeatery: Łódź i Szczerców
-
Zima1999
- https://www.homebook.pl/profil/1295630/meble-kuchenne-warszawa/
- Kontakt:
Re: Plan na dwa repeatery: Łódź i Szczerców
Widziałem jaką cenę ma antena z tego linku
te 150 to będzie funtach. Chyba jednak poszukam czegoś do ~150 PLN
Mam na stanie niemal identyczna antene. Jedyna chyba roznica, to zlacze UC1 zamiast N. Bardzo przyjemnie pracuje ta antenka. A do tego nie kosztuje nieosiagalnej ilosci papierkow.
Moja antenka przyjechala od Pana Chinczyka, przez co kosztowla znacznie mniej niz na wskazanym w linku portalu aukcyjnym.
Ja wiem - tak nie wspieram polskiego biznesu. Za to wspieram swoj domowy budzet
Moja antenka przyjechala od Pana Chinczyka, przez co kosztowla znacznie mniej niz na wskazanym w linku portalu aukcyjnym.
Ja wiem - tak nie wspieram polskiego biznesu. Za to wspieram swoj domowy budzet
Ostatnio zmieniony 25 listopada 2025, 17:01 przez Pietrow, łącznie zmieniany 1 raz.
Prywatnie "pampers". Znaczy... Niby preppers, ale taki dziadkowy. Robie zapasy, szykuje wlasne przetwory, pieke chleb, robie piwo... Prawie jak moi dziadkowie. A do tego radioamator z papierem ale juz dawno bez zachwytu.
Mam antene na balkonie Quoltec 8dBi 113cm ze zlaczem typu "N". W planach przeniesienie jej na komin nad 4 pietrem dla lepszego zasiegu ale lapaly sie stacje z Radomia okolo 100km. Idzie do mnie analizator antenowy jak dotrze to zmierze charakterystyke tej anteny i moze innych ktore mam.
Myslenie nie boli.
Zaslyszane: Suma inteligencji na planecie jest stala a populacja rosnie 
Inne stacje? Jakas specyficzna radiokomunikacja?StaCh47 pisze: ↑25 listopada 2025, 13:57 Mam antene na balkonie Quoltec 8dBi 113cm ze zlaczem typu "N". W planach przeniesienie jej na komin nad 4 pietrem dla lepszego zasiegu ale lapaly sie stacje z Radomia okolo 100km. Idzie do mnie analizator antenowy jak dotrze to zmierze charakterystyke tej anteny i moze innych ktore mam.
Opisy sa na forum w watku o lacznosciach z Warszawy i okolic. Nie ma sensu abym pisal o tym drugi raz.
Myslenie nie boli.
Czy na tym forum jest możliwość wstawienia zdjęć, inaczej niż tylko link do zdjęć na serwerach w necie?
Wydaje mi sie, ze jest za malo miejsca na serwerze. Wybrano opcje ekonomiczna hostingu pod forum a koszty trzeba ponosic niestety.
Myslenie nie boli.
A moze by tak jakas dobrowolna zrzutka zeby Admin nie musial sam utrzymywac hostingu?
Wydaje mi sie to calkiem uzasadnione... Prosze o numer konta do przelewu na PW i poczynie lekka "darowizne". I nie chodzi mi o zwiekszenie dostepnej przestrzeni dyskowej serwera, lecz po prostu o wsparcie w oplatach utrzymaniowych.
Pozdrawiam serdecznie
Wydaje mi sie to calkiem uzasadnione... Prosze o numer konta do przelewu na PW i poczynie lekka "darowizne". I nie chodzi mi o zwiekszenie dostepnej przestrzeni dyskowej serwera, lecz po prostu o wsparcie w oplatach utrzymaniowych.
Pozdrawiam serdecznie
Prywatnie "pampers". Znaczy... Niby preppers, ale taki dziadkowy. Robie zapasy, szykuje wlasne przetwory, pieke chleb, robie piwo... Prawie jak moi dziadkowie. A do tego radioamator z papierem ale juz dawno bez zachwytu.
Chetnie sie dorzucę 
P.S,
Muszę dopisać jeszcze trochę tekstu, bo odpowedź musi mieć minimum 100 znaków
P.S,
Muszę dopisać jeszcze trochę tekstu, bo odpowedź musi mieć minimum 100 znaków