jak wysłać wiadomość?

963
zainteresowany
https://www.homebook.pl/profil/1295630/meble-kuchenne-warszawa/
Kontakt:

jak wysłać wiadomość?

Post autor: 963 »

Właśnie zdałem sobie sprawę z tego, że nie wiem jak wysłać wiadomość do właściciela węzła.
Mam na mapie informacje, że jest węzeł ale jak dogadac się z adminem?
wysłałem wiadomośc bezpośrednią ale nikt jej przecież nie przeczyta.
katowicecentrum
Site Admin
Kontakt:

Re: jak wysłać wiadomość?

Post autor: katowicecentrum »

Dokładnie tak jak piszesz... Chyba jedynym sposobem jest pisanie na czacie MATRIX. Może ktoś będzie wiedział, a może sam admin węzła będzie tutaj zaglądał. Niestety - nie ma tutaj prostej recepty a przynajmniej mi nic nie przychodzi do głowy. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ioioio
majsterkowicz
Kontakt:

Re: jak wysłać wiadomość?

Post autor: ioioio »

963 pisze: 17 maja 2024, 11:18 Właśnie zdałem sobie sprawę z tego, że nie wiem jak wysłać wiadomość do właściciela węzła.
Mam na mapie informacje, że jest węzeł ale jak dogadac się z adminem?
wysłałem wiadomośc bezpośrednią ale nikt jej przecież nie przeczyta.
Czemu? Przeczyta albo nie przeczyta. Ogólnie powinien czytać, ale go przecież nie zmusisz do tego. Możesz wysłać na kanał główny gdzie też albo przeczyta albo nie przeczyta. Ale może ktoś mu doniesie albo będzie wiedział jak donieść. Albo na kanał Pogaduszki z kluczem tajnym :-) Raczej nie widzę sensu wysyłania jakimś specjalnym komunikatorem. Po co by była ta sieć jakby wszystko miało działać 'obok'. Wzruszają mnie takie pomysły. Albo "nie można wysyłać jednego posta z drugim' tutaj. Drugi artykuł wysyłam i już jest problem. Co jeszcze można wymyśleć by ludziom utrudnić życie? Zawiązać ręce i oczy?
Zarządzam kilkoma węzłami Meshtastic oraz własnej sieci LoRa. Buduję moduły elektroniczne wykorzystujące własną bibliotekę MeshHandler do komunikacji mesh radiowej LoRa i w sieciach lokalnych. jid:konik[etat]konik.bujany.pl
ODPOWIEDZ