Bardzo nowa mapka https://meshmap.net/
Pojawiają się na niej węzły tylko z MQTT , nie wiem jak z opóźnieniem.
To tylko część ale zapewne dość reprezentatywna. Raczej 80% niż połowa. Nie bardzo rozumiem połączenia między węzłami. trochę więcej na reddicie jak ktoś chce się zagłębić. W moim mieście znalazłem małe kółko adoracji o którym nie wiedziałem.
mapka mapeczka
-
963
- https://www.homebook.pl/profil/1295630/meble-kuchenne-warszawa/
- Kontakt:
Re: mapka mapeczka
Wedlug tej nowej mapki w Warszawie jest tylko jedno urzadzenie z systemem Meshtastic (Kabaty) co niestety nie jest prawda.
Lepiej oddawala by sytuacje mapka w aplikacji Meshtastic gdyby urzadzenia mialy GPS i podawaly pozycje od czasu do czasu.
Lepiej oddawala by sytuacje mapka w aplikacji Meshtastic gdyby urzadzenia mialy GPS i podawaly pozycje od czasu do czasu.
Myslenie nie boli.
Zaslyszane: Suma inteligencji na planecie jest stala a populacja rosnie 
Ale wtedy musiałbyś albo zaśmiecać pasmo, policz np. 7 hopów + 50 użyszkodników
Mogło by zabraknąc pasma na gadanie
albo internet co jak pokazało MQTT nie za bardzo działa.
a i część węzłów podaje lokalizacje z dokładnością do 5km jak w mojej okolicy
Mogło by zabraknąc pasma na gadanie
albo internet co jak pokazało MQTT nie za bardzo działa.
a i część węzłów podaje lokalizacje z dokładnością do 5km jak w mojej okolicy
Czyzbys nie zauwazyl, ze pozycje podaje sie od czasu do czasu czyli np.: co kilkanascie minut lub rzadzej?
Majac ten GPS pozycja nie jest precyzyjna ale nie ma az takiego bledu jak podajesz.
A co do zasiegu to mam zapisane lacznosci na ponad 100km przy dobrej propagacji.
Na razie nikt nie traktuje tej lacznosci na powaznie raczej jako zabawka gadzet. Ale przypominam, ze pamietnego 13 grudnia tez nam sie wydawalo, ze przeciez mamy lacznosc telefoniczna. Jestem pewien, ze "wladze" teraz tez maja przygotowana taka opcje zeby obywateli pozbawic lacznosci w razie czego.
Niezalezna lacznosc moze sie wtedy przydac.
Majac ten GPS pozycja nie jest precyzyjna ale nie ma az takiego bledu jak podajesz.
A co do zasiegu to mam zapisane lacznosci na ponad 100km przy dobrej propagacji.
Na razie nikt nie traktuje tej lacznosci na powaznie raczej jako zabawka gadzet. Ale przypominam, ze pamietnego 13 grudnia tez nam sie wydawalo, ze przeciez mamy lacznosc telefoniczna. Jestem pewien, ze "wladze" teraz tez maja przygotowana taka opcje zeby obywateli pozbawic lacznosci w razie czego.
Niezalezna lacznosc moze sie wtedy przydac.
Myslenie nie boli.
Zaslyszane: Suma inteligencji na planecie jest stala a populacja rosnie 
>Czyzbys nie zauwazyl, ze pozycje podaje sie od czasu do czasu czyli np.: co kilkanascie minut lub rzadzej?
podaje się różnie. Jak ustawisz. Jak ustawisz co minutę a masz kilka węzłów po drodze a masz jeszcze ograniczenie czasu. Możesz nadawać maksymalnie 10% czasu. Czyli nie możesz nadawać non stop przez pół godziny.
podaje się różnie. Jak ustawisz. Jak ustawisz co minutę a masz kilka węzłów po drodze a masz jeszcze ograniczenie czasu. Możesz nadawać maksymalnie 10% czasu. Czyli nie możesz nadawać non stop przez pół godziny.