Jak wgrać oprogramowanie

and
https://www.homebook.pl/profil/1295630/meble-kuchenne-warszawa/
Kontakt:

Jak wgrać oprogramowanie

Post autor: and »

Od kilku miesięcy borykam się z problemami oprogramowania.

W jaki sposób wgrać oprogramowanie dla heltec 2.1, tlora 2.1.6
Chciałbym by była jakaś strona przechowująca gotowe oprogramowanie bo nie każdy ma możliwośc tworzenia wszystkiego samodzielnie. A niestety opisów brak, gdzie jaki plik zawiera oprogramowanie jaka wersja itd.
sq9uu
Kontakt:

Re: Jak wgrać oprogramowanie

Post autor: sq9uu »

Nie pomogę ale podpowiem ze jest z tym heltec v2 problem kolega Grzesiu kupił z 3 szt bo tanie i nie mógł wgrać softu dopiero ktoś udzielił mu instruktarzu i wgrał i działają zapytam go kiedy jak to zrobił bo ja mam ale heltec v3 i wgrywam przez przeglądarke chrome tak mi doradzili ze tylko ta i strona https://flasher.meshtastic.org/
Kaccc
Kontakt:

Post autor: Kaccc »

and pisze: 14 grudnia 2024, 13:06 W jaki sposób wgrać oprogramowanie dla heltec 2.1, tlora 2.1.6
Nie wiem czy ktoś Ci tu z tym pomoże :roll:
Ja nie mam obecnie dostępu do kompa, ale przypomnij się najlepiej na priv gdzieś za tydzień to coś moze pomogę.
sq9uu
Kontakt:

już mi podpowiedzieli tu film jak gość wgrywa softy do heltec v2 https://youtu.be/ogWdMrUM_Gk?si=3tyFEtNQ09MKZY5X Polecam resztę filmików tego gościa o meshtasticu na YT można go znaleźć jako Hotel Foxtrot Tango Echo
Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2024, 09:26 przez sq9uu, łącznie zmieniany 1 raz.
Kaccc
Kontakt:

Post autor: Kaccc »

Właśnie chodziło o tą stronę co pokazuje na filmie, Gdzieś chyba na Reddit był cały wątek o tym ale teraz nie podam linka.
yarp
Kontakt:

Post autor: yarp »

Cześć,

ja mam dwa moduły heltec v2 (wczoraj przyszedł drugi) i oprogramowanie do nich wgrywam przez stronę https://flasher.pdxlocs.com/ natomiast nie wiem jak je skonfigurować ... nie mam dostępnej opcji router_client co mam wybrać? poza tym nie widzę żadnych  dostępnych innych użytkowników a wydaj mi się że w Częstochowie coś powinno być dostępne, tym bardziej że według mapy w bloku obok mnie jest jakiś "punkt".
przeglądałem różne filmy na yt jednak tam po "uruchomieniu" modułu wyświetlają się inne punktu, u mnie nic. jak je powinienem skonfigurować?

pozdr
sq9uu
Kontakt:

wejdź w ustawienia potem w Lora i tam u góry zmień z long fast na medium fast gdyż cały Śląsk przeszedł na medium fast w tym i Częstochowa a tu masz link zaproszenie do watschapa o tematyce lora tam się wymieniamy informacjami ,poradami ,doświadczeniami https://chat.whatsapp.com/FiJU2S1dzgSDk4AbgK1qJV
Awatar użytkownika
ioioio
Kontakt:

Post autor: ioioio »

sq9uu pisze: 20 grudnia 2024, 21:08 wejdź w ustawienia potem w Lora i tam u góry zmień z long fast na medium fast gdyż cały Śląsk przeszedł na medium fast w tym i Częstochowa a tu masz link zaproszenie do watschapa o tematyce lora tam się wymieniamy informacjami ,poradami ,doświadczeniami https://chat.whatsapp.com/FiJU2S1dzgSDk4AbgK1qJV
A ja to nie rozumiem po co wybierać nietypowe ustawienia? By nie móc komunikować się? By być wyjątkowym?
Pracuję nad usiatkawianiem (ang. mesh) świata. Komunikuję się bezprzewodowo z LoRa. Buduję moduły elektroniczne i programuję. Własna biblioteka MeshHandler. Zarządzam kilkoma węzłami Meshtastic i własnymi itp
Mastodon [atat]rocking_horse[myszka]mastodon.social
StaCh47
MODERATOR
Kontakt:

Post autor: StaCh47 »

Trzeba powiedziec wprost, ze pomysl o przejsciu na niekompatybilny kanal ogolny to jest durny pomysl i tylko jakis polglowek lub co gorzej "separatysta" mogl na to wpasc. Mozna sobie utworzyc kanal lokalny dla Slaska jak ktos nie chce byc podsluchiwany :-) ale likwidacje kanalu ogolnego to tylko idiota mogl wymyslic. Pisalem juz o wyspach z rozna wersja oprogramowania Meshtastic, ktore sie nie moga ze soba skomunikowac a tu prosze znalazla sie grupka i od razu z grubej rury "odlaczamy sie" od reszty.
Co tez jeszcze w tych glupich glowach moze sie wylegnac?
Jesli chodzi o problemy z lacznoscia w osrodkach miejskich to w Warszawie nie da sie zauwazyc tego problemu bo jak pisalem moje stacje w 2 lokalizacjach mialy po ponad 100 lacznosci z innymi stacjami na terenie Warszawy i okolic a nawet z Lublinem, Ameryka, Grudziadzem i Kielcami przy dobrych warunkach propagacji. I to wszystko na zakresie czestotliwosci 868MHz. Ale to tylko ludzie moga wszystko zepsuc nawet to czego sami nie wymyslili i nie zrobili.
Myslenie nie boli. :) Zaslyszane: Suma inteligencji na planecie jest stala a populacja rosnie :D
Awatar użytkownika
ioioio
Kontakt:

Post autor: ioioio »

StaCh47 pisze: 09 stycznia 2025, 08:26 Trzeba powiedziec wprost, ze pomysl o przejsciu na niekompatybilny kanal ogolny to jest durny pomysl i tylko jakis polglowek lub co gorzej "separatysta" mogl na to wpasc. Mozna sobie utworzyc kanal lokalny dla Slaska jak ktos nie chce byc podsluchiwany :-) ale likwidacje kanalu ogolnego to tylko idiota mogl wymyslic. Pisalem juz o wyspach z rozna wersja oprogramowania Meshtastic, ktore sie nie moga ze soba skomunikowac a tu prosze znalazla sie grupka i od razu z grubej rury "odlaczamy sie" od reszty.
Co tez jeszcze w tych glupich glowach moze sie wylegnac?
Każdy robi co tam sobie uważa a ja tylko zwracam uwagę, że to bez sensu.
Jesli chodzi o problemy z lacznoscia w osrodkach miejskich to w Warszawie nie da sie zauwazyc tego problemu bo jak pisalem moje stacje w 2 lokalizacjach mialy po ponad 100 lacznosci z innymi stacjami na terenie Warszawy i okolic a nawet z Lublinem, Ameryka, Grudziadzem i Kielcami przy dobrych warunkach propagacji. I to wszystko na zakresie czestotliwosci 868MHz. Ale to tylko ludzie moga wszystko zepsuc nawet to czego sami nie wymyslili i nie zrobili.
Ale 433 nie widzę mimo dobrej lokalizacji.
Pracuję nad usiatkawianiem (ang. mesh) świata. Komunikuję się bezprzewodowo z LoRa. Buduję moduły elektroniczne i programuję. Własna biblioteka MeshHandler. Zarządzam kilkoma węzłami Meshtastic i własnymi itp
Mastodon [atat]rocking_horse[myszka]mastodon.social
ODPOWIEDZ