Witam
Czy gdzieś jest opis co oznaczają ikony i opisy przy nodach w aplikacji meststic?
Właściwie to interesują mnie co oznacza ikona kilku ludzików
Link do zrzutu ekranu z zaznaczonym tym o co mi chodzi:
https://zapodaj.net/plik-DEGKcpfEZC
Ikony w aplikacji meststic
-
Pektosol
- https://www.homebook.pl/profil/1295630/meble-kuchenne-warszawa/
- Kontakt:
Re: Ikony w aplikacji meststic
W mojej wersji aplikacji na smartfona tego nie ma. Jesli chodzi o pozycje to mozna ustawic w aplikacji co ma byc wyswietlane na ekranie jakie dane z GPS.
Moge sie domyslac, ze jest to informacja iz lacze to nie jest bezposrednie tylko za posrednictwem innych stacji a jesli tak, to jest to informacja nadmiarowa czyli zbedna. Masz przeciez informacje, ze to przyszlo przez 3 skoki. Pomalu zaczyna sie z systemu robic gadzet zamiast urzadzenie uzytkowe.
21.03
Ktos tu pisal o wersji 2.6 ciekawe skad bo na GitHub jest ostatnie wersja 2.5.19.
I tak sie wlasnie powieksza balagan
Moge sie domyslac, ze jest to informacja iz lacze to nie jest bezposrednie tylko za posrednictwem innych stacji a jesli tak, to jest to informacja nadmiarowa czyli zbedna. Masz przeciez informacje, ze to przyszlo przez 3 skoki. Pomalu zaczyna sie z systemu robic gadzet zamiast urzadzenie uzytkowe.
21.03
Ktos tu pisal o wersji 2.6 ciekawe skad bo na GitHub jest ostatnie wersja 2.5.19.
I tak sie wlasnie powieksza balagan
Myslenie nie boli.
Zaslyszane: Suma inteligencji na planecie jest stala a populacja rosnie 
Sam sobie odpowiem na swojego posta.
Ta ikona oznacza że NOD ma więcej niż jednego sąsiada NODa w swoim bezpośrednim zasięgu.
Ta ikona oznacza że NOD ma więcej niż jednego sąsiada NODa w swoim bezpośrednim zasięgu.
Przecież na oficjalnym web flasher są nawet dwie wersje 2.6 (2.6.1.7 i 2.6.2.31)
Bałagan to się robi przez niedoinformowanie i robienie paniki.
Balagan sie robi jak sie nie pisze czy chodzi o software na smartfona czy firmware do modulu i na dodatek na ktora wersje procesora. Na moj modul T114 jest wersja 2.5.20, wiec zamiast sie wymadrzac trzeba sprawdzac o czym sie pisze.
Myslenie nie boli.
Zamiast pisać od rzeczy może byś najpierw sprawdził a nie robił zamieszanie. Tak jak pisałem, najnowsza wersja to 2.6.2.31 i 2.6.1.7.
Za działanie sieci odpowiedzialny jest soft w urządzeniu a nie w wersja aplikacji której nawet nie musisz mieć żeby korzystać z Mestastic. Więc chyba logiczne że "ten ktoś" pisał o firmware noda.
Za działanie sieci odpowiedzialny jest soft w urządzeniu a nie w wersja aplikacji której nawet nie musisz mieć żeby korzystać z Mestastic. Więc chyba logiczne że "ten ktoś" pisał o firmware noda.
A ikony to gdzie sie wyswietlaja? Na ekranie modulu czy na ekranie smartfona? Skad sie biora dane do wyswietlania tych ikon? Opcja musi byc w oprogramowaniu firmware i software dla smartfona i tu i tu zeby to zadzialalo.
Nic nie bede wgrywal dopoki nie bedzie wersji stabilnej a juz napewno nie wersje nieautoryzowane.
Kolego Kaccc trzeba czytac ze zrozumieniem, co to jest aplikacja Meshtastic? Czy to jest software czy firmware? Jesli aplikacja na Android do *.apk chyba jasne? No i napewno nie sprawdziles wersji na T114 ale zawziecie dyskutujesz ze jest 2.6. Czytaj moja stopke
Nic nie bede wgrywal dopoki nie bedzie wersji stabilnej a juz napewno nie wersje nieautoryzowane.
Kolego Kaccc trzeba czytac ze zrozumieniem, co to jest aplikacja Meshtastic? Czy to jest software czy firmware? Jesli aplikacja na Android do *.apk chyba jasne? No i napewno nie sprawdziles wersji na T114 ale zawziecie dyskutujesz ze jest 2.6. Czytaj moja stopke
Myslenie nie boli.