Warmia, Olsztyn, Giedajty i okolice

Awatar użytkownika
ioioio
https://www.homebook.pl/profil/1295630/meble-kuchenne-warszawa/
Kontakt:

Warmia, Olsztyn, Giedajty i okolice

Post autor: ioioio »

Czy ktoś Warmii, Olsztyna lub okolic widzi możliwości komunikacyjne? Bo ja nie widzę. Kilka stacji w Olsztynie pracuje na 433 i 868 z LongFast, Giedajty ostatnio także na ShortFast, ale to nic nie zmienia bo stacji mało jest i nie pokrywają pagórkowatego obszaru.
Pracuję nad usiatkawianiem (ang. mesh) świata. Komunikuję się bezprzewodowo z LoRa. Buduję moduły elektroniczne i programuję. Własna biblioteka MeshHandler. Zarządzam kilkoma węzłami Meshtastic i własnymi itp
Mastodon [atat]rocking_horse[myszka]mastodon.social
BPD
DARCZYŃCA LORA.WAW.PL
Kontakt:

Re: Warmia, Olsztyn, Giedajty i okolice

Post autor: BPD »

Olsztyn i okolice działają w MeshCore long-fast na 869,525 MHz. Ja np. jestem pod Dylewską Górą. Zapraszamy! :)
Awatar użytkownika
ioioio
Kontakt:

BPD pisze: 27 sierpnia 2025, 17:31 Olsztyn i okolice działają w MeshCore long-fast na 869,525 MHz. Ja np. jestem pod Dylewską Górą. Zapraszamy! :)
Ile stacji? Myślicie o przejście na Meshtastic? :-)
Pracuję nad usiatkawianiem (ang. mesh) świata. Komunikuję się bezprzewodowo z LoRa. Buduję moduły elektroniczne i programuję. Własna biblioteka MeshHandler. Zarządzam kilkoma węzłami Meshtastic i własnymi itp
BPD
DARCZYŃCA LORA.WAW.PL
Kontakt:

Post autor: BPD »

Stacji jest kilkanaście, może 20. Na MeshCore przeszliśmy właśnie z Meshtastic. Wygląda na to, że koledzy bardziej przekonali się do MeshCore.
Awatar użytkownika
ioioio
Kontakt:

BPD pisze: 27 sierpnia 2025, 17:47 Stacji jest kilkanaście, może 20. Na MeshCore przeszliśmy właśnie z Meshtastic. Wygląda na to, że koledzy bardziej przekonali się do MeshCore.
No i czemu nie Reticulum :-)
StaCh47
MODERATOR
Kontakt:

Post autor: StaCh47 »

Czestotliwosc jest ta sama co w Meshtastic i wydaje sie prawdopodobne, ze stacje CLIENT Meshtastic przekazuja rowniez pakiety innych systemow np.: ATAK. W moich stacjach zablokowalem ta mozliwosc tylko do standardowych pakietow Meshtastic.
Myslenie nie boli. :) Zaslyszane: Suma inteligencji na planecie jest stala a populacja rosnie :D
ODPOWIEDZ