LilyGo T-Lora v2.1-1.6 i okresowa utrata nazwy stacji

StaCh47
MODERATOR
https://www.homebook.pl/profil/1295630/meble-kuchenne-warszawa/
Kontakt:

Re: LilyGo T-Lora v2.1-1.6 i okresowa utrata nazwy stacji

Post autor: StaCh47 »

Ja konsekwentnie trzymam na stacjach wersje 2.5.20 a na smartfonie mam 2.6.30 na jednym a na starszym jakas starsza wersje. Nie mam takich problemow o ktorych pisze Kolega Pietrow. Zauwazylem ze jak jednym smartfonem polacze sie ze stacja to juz drugim smartfonem nie da sie nawiazac polaczenia z ta stacja. Czyli wyglada na to ze stacja moze utrzymac polaczenie po BT tylko z jednym smartfonem. Oprogramowanie na smartfonach standardowe.
Myslenie nie boli. :) Zaslyszane: Suma inteligencji na planecie jest stala a populacja rosnie :D
Pietrow
Kontakt:

Post autor: Pietrow »

Staszku
Podpowiedz prosze,jak zablokowac automatyczne aktualizacje aplikacji albo jak recznie wrocic do wersji starszej - mniej zbajerowanej, ale za to bardziej funkcjonalnej.
Ja mam PESEL z 72 na poczatku, a to oznaczam ze w zakresie oprogramowania wole wersje dzialajace od wersji ladnych.
Serio-serio - podpowiedz prosze. Bedze Ci niesamowicie wdzieczny!

Pozdrawiam!
Dzielac sie wiedza na tym forum nalezy poziom przekazu dopasowac do zdolnosci poznawczych rozmowcy oraz nie dawac rozmowcy okazji do okazania przez niego glebi niewiedzy. Inaczej bedziesz nazwany "pasozytem" albo dostaniesz miesiecznego bana.
StaCh47
MODERATOR
Kontakt:

Post autor: StaCh47 »

Nie uzywam pomocnikow do wgrywania aplikacji z automatycznym upgrade. Wszystkie wersje sa dostepne na GITHUB. Na nowszym smartfonie mam 2.6.30.
https://github.com/meshtastic/Meshtasti ... ses?page=3
Sciagam taka wersje na komputer i przegrywam na smartfon do instalacji.
Wystarczy przegladnac te strony aby zobaczyc ile bylo bledow, ktore mam nadzieje usunieto a ile jeszcze zostalo?
Zestaw opisany wyzej dziala u mnie ale widac braki w kompatybilnosci wstecznej chociazby wyswietlania nazw stacji nadanych przez uzytkownika.
Myslenie nie boli. :) Zaslyszane: Suma inteligencji na planecie jest stala a populacja rosnie :D
ODPOWIEDZ