Plan na dwa repeatery: Łódź i Szczerców

Zima1999
https://www.homebook.pl/profil/1295630/meble-kuchenne-warszawa/
Kontakt:

Re: Plan na dwa repeatery: Łódź i Szczerców

Post autor: Zima1999 »

Widziałem jaką cenę ma antena z tego linku :shock: te 150 to będzie funtach. Chyba jednak poszukam czegoś do ~150 PLN :D

Na przykład tą: https://allegro.pl/oferta/antena-lora-1 ... 7599435124
Pietrow
Kontakt:

Post autor: Pietrow »

Mam na stanie niemal identyczna antene. Jedyna chyba roznica, to zlacze UC1 zamiast N. Bardzo przyjemnie pracuje ta antenka. A do tego nie kosztuje nieosiagalnej ilosci papierkow.
Moja antenka przyjechala od Pana Chinczyka, przez co kosztowla znacznie mniej niz na wskazanym w linku portalu aukcyjnym.
Ja wiem - tak nie wspieram polskiego biznesu. Za to wspieram swoj domowy budzet :)
Ostatnio zmieniony 25 listopada 2025, 17:01 przez Pietrow, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzielac sie wiedza na tym forum nalezy poziom przekazu dopasowac do zdolnosci poznawczych rozmowcy oraz nie dawac rozmowcy okazji do okazania przez niego glebi niewiedzy. Inaczej bedziesz nazwany "pasozytem" albo dostaniesz miesiecznego bana.
StaCh47
MODERATOR
Kontakt:

Post autor: StaCh47 »

Mam antene na balkonie Quoltec 8dBi 113cm ze zlaczem typu "N". W planach przeniesienie jej na komin nad 4 pietrem dla lepszego zasiegu ale lapaly sie stacje z Radomia okolo 100km. Idzie do mnie analizator antenowy jak dotrze to zmierze charakterystyke tej anteny i moze innych ktore mam.
Myslenie nie boli. :) Zaslyszane: Suma inteligencji na planecie jest stala a populacja rosnie :D
Zima1999
Kontakt:

StaCh47 pisze: 25 listopada 2025, 13:57 Mam antene na balkonie Quoltec 8dBi 113cm ze zlaczem typu "N". W planach przeniesienie jej na komin nad 4 pietrem dla lepszego zasiegu ale lapaly sie stacje z Radomia okolo 100km. Idzie do mnie analizator antenowy jak dotrze to zmierze charakterystyke tej anteny i moze innych ktore mam.
Inne stacje? Jakas specyficzna radiokomunikacja?
StaCh47
MODERATOR
Kontakt:

Opisy sa na forum w watku o lacznosciach z Warszawy i okolic. Nie ma sensu abym pisal o tym drugi raz.
Myslenie nie boli. :) Zaslyszane: Suma inteligencji na planecie jest stala a populacja rosnie :D
Zima1999
Kontakt:

Czy na tym forum jest możliwość wstawienia zdjęć, inaczej niż tylko link do zdjęć na serwerach w necie?
StaCh47
MODERATOR
Kontakt:

Wydaje mi sie, ze jest za malo miejsca na serwerze. Wybrano opcje ekonomiczna hostingu pod forum a koszty trzeba ponosic niestety.
Pietrow
Kontakt:

Post autor: Pietrow »

A moze by tak jakas dobrowolna zrzutka zeby Admin nie musial sam utrzymywac hostingu?
Wydaje mi sie to calkiem uzasadnione... Prosze o numer konta do przelewu na PW i poczynie lekka "darowizne". I nie chodzi mi o zwiekszenie dostepnej przestrzeni dyskowej serwera, lecz po prostu o wsparcie w oplatach utrzymaniowych.
Pozdrawiam serdecznie
Dzielac sie wiedza na tym forum nalezy poziom przekazu dopasowac do zdolnosci poznawczych rozmowcy oraz nie dawac rozmowcy okazji do okazania przez niego glebi niewiedzy. Inaczej bedziesz nazwany "pasozytem" albo dostaniesz miesiecznego bana.
Zima1999
Kontakt:

Chetnie sie dorzucę :D
P.S,
Muszę dopisać jeszcze trochę tekstu, bo odpowedź musi mieć minimum 100 znaków :lol:
ODPOWIEDZ