Antena mikropaskowa Cyklon 14dBi 800-900MHz
-
StaCh47
- MODERATOR
- https://www.homebook.pl/profil/1295630/meble-kuchenne-warszawa/
- Kontakt:
Re: Antena mikropaskowa Cyklon 14dBi 800-900MHz
U mnie na razie nie ma problemow opisanych wyzej. Chutil nigdy nie przekroczylo 10% a AirUtilTX nie przekracza 1%. Problem z wymiana informacji lezy zupelnie gdzie indziej, prawdopodobnie w koniecznym usypianiu stacji. Wystarczy przeanalizowac historie telemetrii zeby zobaczyc, ze stacja przez wiekszosc czasu jest nieaktywna. Dla potrzeb analizy mam 2 stacje po obu stronach bloku i bardzo czesto zdarza sie jesli wysylam wiadomosc testowa ze stacji A do stacji B nie mam potwierdzenia bo stacja B "spi" i oczywiscie niczego nie odebrala. Moim zdaniem Meshtastic srednio sie nadaje do wymiany informacji. Byc moze Meshcore troche lepiej ale nie mam nie uzywam. Meshtastic dzieki temu, ze podaje dosc czesto swoja pozycje nadaje sie moim zdaniem do lokalizacji stacji czlonkow grupy wzgledem jednej stacji glownej. Testowalem to raz na dzialce gdzie mialem zainstalowana jedna stacje na sztycy anteny telewizyjnej a druga przekazalem osobie, ktora poszla szukac grzybow do (dosc rzadkiego) lasu . Po powrocie pokazalem trase marszruty w poszukiwaniu grzybow, ktora zgadzala sie dosc dokladnie z trasa osoby po lesie i okolicach.
Myslenie nie boli.
Zaslyszane: Suma inteligencji na planecie jest stala a populacja rosnie