Kielce

jang
https://www.homebook.pl/profil/1295630/meble-kuchenne-warszawa/

Kielce

Post autor: jang »

Czy jest w Ki bądź okolicy ktoś zainteresowany tematami związanymi z systemem LoRa, meshtastic, LoRaWan, a nawet łącznością typu 'teletype' (oczywiście z wykorzystaniem LoRa)?
katowicecentrum
Kontakt:

Re: Kielce

Post autor: katowicecentrum »

Witaj, musiałbyś zerknąć na mapkę czy jest tam jakiś marker osób chętnych. Albo na telegramie mamy też społeczność. No chyba, że nie wchodzisz na telegrama ze względów inwigilacyjnych, to też warto powiedzieć. Bo jak będzie więcej takich osób to może w końcu zmienimy formę łączności.
jang

Post autor: jang »

Witaj, mapkę sprawdzałem - pustka. Nasłuch w pasmie 70cm - nie wykryłem preambuły.
Na 868MHz - też nic. Stąd moje zapytanie. Na 'telegram' nie mam konta...
Awatar użytkownika
ioioio
Kontakt:

Post autor: ioioio »

jang pisze: 30 czerwca 2023, 15:00 Czy jest w Ki bądź okolicy ktoś zainteresowany tematami związanymi z systemem LoRa, meshtastic, LoRaWan, a nawet łącznością typu 'teletype' (oczywiście z wykorzystaniem LoRa)?
Co robisz 'teletype'?
Pracuję nad usiatkawianiem (ang. mesh) świata. Komunikuję się bezprzewodowo z LoRa. Buduję moduły elektroniczne i programuję. Własna biblioteka MeshHandler. Zarządzam kilkoma węzłami Meshtastic i własnymi itp
Mastodon [atat]rocking_horse[myszka]mastodon.social
Awatar użytkownika
lykamspam
Kontakt:

Post autor: lykamspam »

@jang

a używasz https://reticulum.network/index_pl.html przydałby się most między lora a pasmami krótkofalarskimi. Nawet w innym mieście. meshtastic to biedne paręsetmetrów, czasem w całym mieście znajdziesz kilka km. A na pasmach krótkofalarskich masz pół europy ale masz problemy z łącznościa na krótkich dystansach (na raz). No i masz tworzenie stron osobistych a nie tylko przekazywanie danych.
ODPOWIEDZ