Jak wgrać oprogramowanie
-
and
- https://www.homebook.pl/profil/1295630/meble-kuchenne-warszawa/
- Kontakt:
Jak wgrać oprogramowanie
Od kilku miesięcy borykam się z problemami oprogramowania.
W jaki sposób wgrać oprogramowanie dla heltec 2.1, tlora 2.1.6
Chciałbym by była jakaś strona przechowująca gotowe oprogramowanie bo nie każdy ma możliwośc tworzenia wszystkiego samodzielnie. A niestety opisów brak, gdzie jaki plik zawiera oprogramowanie jaka wersja itd.
W jaki sposób wgrać oprogramowanie dla heltec 2.1, tlora 2.1.6
Chciałbym by była jakaś strona przechowująca gotowe oprogramowanie bo nie każdy ma możliwośc tworzenia wszystkiego samodzielnie. A niestety opisów brak, gdzie jaki plik zawiera oprogramowanie jaka wersja itd.
Re: Jak wgrać oprogramowanie
Nie pomogę ale podpowiem ze jest z tym heltec v2 problem kolega Grzesiu kupił z 3 szt bo tanie i nie mógł wgrać softu dopiero ktoś udzielił mu instruktarzu i wgrał i działają zapytam go kiedy jak to zrobił bo ja mam ale heltec v3 i wgrywam przez przeglądarke chrome tak mi doradzili ze tylko ta i strona https://flasher.meshtastic.org/
już mi podpowiedzieli tu film jak gość wgrywa softy do heltec v2 https://youtu.be/ogWdMrUM_Gk?si=3tyFEtNQ09MKZY5X Polecam resztę filmików tego gościa o meshtasticu na YT można go znaleźć jako Hotel Foxtrot Tango Echo
Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2024, 09:26 przez sq9uu, łącznie zmieniany 1 raz.
Właśnie chodziło o tą stronę co pokazuje na filmie, Gdzieś chyba na Reddit był cały wątek o tym ale teraz nie podam linka.
Cześć,
ja mam dwa moduły heltec v2 (wczoraj przyszedł drugi) i oprogramowanie do nich wgrywam przez stronę https://flasher.pdxlocs.com/ natomiast nie wiem jak je skonfigurować ... nie mam dostępnej opcji router_client co mam wybrać? poza tym nie widzę żadnych dostępnych innych użytkowników a wydaj mi się że w Częstochowie coś powinno być dostępne, tym bardziej że według mapy w bloku obok mnie jest jakiś "punkt".
przeglądałem różne filmy na yt jednak tam po "uruchomieniu" modułu wyświetlają się inne punktu, u mnie nic. jak je powinienem skonfigurować?
pozdr
ja mam dwa moduły heltec v2 (wczoraj przyszedł drugi) i oprogramowanie do nich wgrywam przez stronę https://flasher.pdxlocs.com/ natomiast nie wiem jak je skonfigurować ... nie mam dostępnej opcji router_client co mam wybrać? poza tym nie widzę żadnych dostępnych innych użytkowników a wydaj mi się że w Częstochowie coś powinno być dostępne, tym bardziej że według mapy w bloku obok mnie jest jakiś "punkt".
przeglądałem różne filmy na yt jednak tam po "uruchomieniu" modułu wyświetlają się inne punktu, u mnie nic. jak je powinienem skonfigurować?
pozdr
wejdź w ustawienia potem w Lora i tam u góry zmień z long fast na medium fast gdyż cały Śląsk przeszedł na medium fast w tym i Częstochowa a tu masz link zaproszenie do watschapa o tematyce lora tam się wymieniamy informacjami ,poradami ,doświadczeniami https://chat.whatsapp.com/FiJU2S1dzgSDk4AbgK1qJV
A ja to nie rozumiem po co wybierać nietypowe ustawienia? By nie móc komunikować się? By być wyjątkowym?sq9uu pisze: ↑20 grudnia 2024, 21:08 wejdź w ustawienia potem w Lora i tam u góry zmień z long fast na medium fast gdyż cały Śląsk przeszedł na medium fast w tym i Częstochowa a tu masz link zaproszenie do watschapa o tematyce lora tam się wymieniamy informacjami ,poradami ,doświadczeniami https://chat.whatsapp.com/FiJU2S1dzgSDk4AbgK1qJV
Pracuję nad usiatkawianiem (ang. mesh) świata. Komunikuję się bezprzewodowo z LoRa. Buduję moduły elektroniczne i programuję. Własna biblioteka MeshHandler. Zarządzam kilkoma węzłami Meshtastic i własnymi itp
Mastodon [atat]rocking_horse[myszka]mastodon.social
Trzeba powiedziec wprost, ze pomysl o przejsciu na niekompatybilny kanal ogolny to jest durny pomysl i tylko jakis polglowek lub co gorzej "separatysta" mogl na to wpasc. Mozna sobie utworzyc kanal lokalny dla Slaska jak ktos nie chce byc podsluchiwany
ale likwidacje kanalu ogolnego to tylko idiota mogl wymyslic. Pisalem juz o wyspach z rozna wersja oprogramowania Meshtastic, ktore sie nie moga ze soba skomunikowac a tu prosze znalazla sie grupka i od razu z grubej rury "odlaczamy sie" od reszty.
Co tez jeszcze w tych glupich glowach moze sie wylegnac?
Jesli chodzi o problemy z lacznoscia w osrodkach miejskich to w Warszawie nie da sie zauwazyc tego problemu bo jak pisalem moje stacje w 2 lokalizacjach mialy po ponad 100 lacznosci z innymi stacjami na terenie Warszawy i okolic a nawet z Lublinem, Ameryka, Grudziadzem i Kielcami przy dobrych warunkach propagacji. I to wszystko na zakresie czestotliwosci 868MHz. Ale to tylko ludzie moga wszystko zepsuc nawet to czego sami nie wymyslili i nie zrobili.
Jesli chodzi o problemy z lacznoscia w osrodkach miejskich to w Warszawie nie da sie zauwazyc tego problemu bo jak pisalem moje stacje w 2 lokalizacjach mialy po ponad 100 lacznosci z innymi stacjami na terenie Warszawy i okolic a nawet z Lublinem, Ameryka, Grudziadzem i Kielcami przy dobrych warunkach propagacji. I to wszystko na zakresie czestotliwosci 868MHz. Ale to tylko ludzie moga wszystko zepsuc nawet to czego sami nie wymyslili i nie zrobili.
Myslenie nie boli.
Zaslyszane: Suma inteligencji na planecie jest stala a populacja rosnie 
Każdy robi co tam sobie uważa a ja tylko zwracam uwagę, że to bez sensu.StaCh47 pisze: ↑09 stycznia 2025, 08:26 Trzeba powiedziec wprost, ze pomysl o przejsciu na niekompatybilny kanal ogolny to jest durny pomysl i tylko jakis polglowek lub co gorzej "separatysta" mogl na to wpasc. Mozna sobie utworzyc kanal lokalny dla Slaska jak ktos nie chce byc podsluchiwanyale likwidacje kanalu ogolnego to tylko idiota mogl wymyslic. Pisalem juz o wyspach z rozna wersja oprogramowania Meshtastic, ktore sie nie moga ze soba skomunikowac a tu prosze znalazla sie grupka i od razu z grubej rury "odlaczamy sie" od reszty.
Ale 433 nie widzę mimo dobrej lokalizacji.Jesli chodzi o problemy z lacznoscia w osrodkach miejskich to w Warszawie nie da sie zauwazyc tego problemu bo jak pisalem moje stacje w 2 lokalizacjach mialy po ponad 100 lacznosci z innymi stacjami na terenie Warszawy i okolic a nawet z Lublinem, Ameryka, Grudziadzem i Kielcami przy dobrych warunkach propagacji. I to wszystko na zakresie czestotliwosci 868MHz. Ale to tylko ludzie moga wszystko zepsuc nawet to czego sami nie wymyslili i nie zrobili.
Pracuję nad usiatkawianiem (ang. mesh) świata. Komunikuję się bezprzewodowo z LoRa. Buduję moduły elektroniczne i programuję. Własna biblioteka MeshHandler. Zarządzam kilkoma węzłami Meshtastic i własnymi itp